Assign modules on offcanvas module position to make them visible in the sidebar.

W październiku nasza placówka po raz kolejny włączyła się w obchody „Tygodnia Dobrego Chleba i Zdrowego Stylu Życia w Szkole”. Nie da się ukryć, iż każdego roku z niecierpliwością wyczekujemy dnia, w którym po całej szkole roznosi się wspaniały zapach pieczywa. Oznacza on bowiem dla całej społeczności szkolnej

– degustację dobrego chleba pieczonego na zakwasie. Tradycją szkoły stało się, że na stołach można znaleźć nie tylko dobre sklepowe pieczywo, ale także chleby upieczone przez uczniów i ich rodziców oraz przez nauczycieli. Akcja cieszyła się dużym powodzeniem wśród małych i dużych; trudno znaleźć słowa, które opisałyby doznania smakowe towarzyszące jej odbiorcom. Fakt, iż pieczywo zostało zjedzone do ostatniego okruszka – mówi sam za siebie.

Anna Jarzębowska-Krześniak, Anna Bigorajska, Sylwia Kozińska

Back to top