Zarządzenie nr 7/2018 Dyrektora Szkoły Podstawowej w Starych Proboszczewicach z dnia 16 kwietnia 2018r. w sprawie wprowadzenia regulaminu stołówki szkolnej

20.05.2019

Poniedziałek

zupa pomidorowa z ryżem: (wywar mięsno-warzywny, pomidory, koncentrat pomidorowy, ryż, przyprawy, śmietana 18%), pierogi ruskie z cebulką, banan, woda

alergeny 1,7,9

21.05.2019

Wtorek

zupa ziemniaczana z koprem włoskim: wywar warzywny, masło, ziemniaki, koper włoski, koper, natka, śmietana, przyprawy), kotlet mielony z pieca: (mięso miesone z łopatki i boczku, bułka, jajka, przyprawy, cebula), kasza pęczak, mizeria, jabłko,woda

alergeny 1,7,9

22.05.2019

Środa

rosół z makaronem: (kurczak, indyk, makaron, cebula, przyprawy, seler, pietruszka, marchew), pieczony udziec z kurczaka, ziemniaki, fasolka szparagowa z masłem i bułką: (fasolka szparagowa gotowana, bułka tarta, masło), jabłko, woda

alergeny 1,7,9

23.05.2019

Czwartek

zupa pieczarkowa z groszkiem ptysiowym: (wywar mięsno-warzywny, pieczarki, seler, pietruszka, natka, koper, ziemniaki, groszek ptysiowy), nugetsy z kurczaka - z pieca ( filet z kurczaka, przyprawy) ryż , surówka z młodej kapusty, jabłko, woda

alergeny 1,7,9

24.05.2019

Piątek

zupa barszcz czerwony z makaronem (wywar mięsno-warzywny, buraczki ćwikłowe, cebula, śmietana, przyprawy, makaron), miruna w panierce (miruna b/s, przyprawy, bułka tarta), ziemniaki, ogórek kiszony, jabłko, woda

alergeny 1,4,7,9

ZASTRZEGA SIĘ ZMIANY W JADŁOSPISIE

Back to top