Deklaracja korzystania z obiadów w stołówce szkolnej
KLAUZULA INFORMACYJNA dotycząca przetwarzania danych osobowych – stołówka szkolna
Od 1 października 2020 dzieci będą mogły korzystać z obiadów.
Obiady płatne i dofinansowane przez GOPS będą wydawane według następującego harmonogramu:
- przerwa godzina 10.20 - klasy 1b, 2a, 2b,
- przerwa godzina 11.20 - klasy 1a, 3a, 3b, 4a, 4b, 5a,
- przerwa godzina 12.20 - klasy 6a, 6b, 7a, 7b, 7c, 8a, 8b.
Bardzo prosimy o przestrzeganie wyznaczonych godzin.
Ze względu na epidemię prosimy o przestrzeganie następujących zasad:
- dezynfekcja rąk przed wejściem na stołówkę,
- zachowanie bezpiecznych odstępów,
- zasłanianie nosa i ust w kolejce po odbiór posiłku,
- zajmowanie wyznaczonych miejsc (dwie osoby przy stoliku).
"Deklaracja korzystania z obiadów w stołówce szkolnej" dostępna na stronie internetowej szkoły (pobierz) lub w sekretariacie szkoły.
JADŁOSPIS (zastrzega się zmiany w jadłospisie):
18.01.2021 Poniedziałek |
zupa ziemniaczana z koprem włoskim (wywar mięsno-warzywny, ziemniaki, koper włoski, marchew, seler, śmietana 18%, przyprawy), makaron z kiełbasą i twarogiem półtłustym (makaron z mąki durum, kiełbasa z szynki, twaróg półtłusty, sól, pieprz), jabłko, woda |
alergeny | 1,7,8,9 |
19.01.2021 Wtorek |
zupa pomidorowa z ryżem (wywar mięsno-warzywny, pomidory, koncentrat pomidorowy, śmietana 18%, przyprawy, ryż), kotlet schabowy (schab b/k, przyprawy, bułka tarta), ziemniaki, surówka colesław (biała kapusta, kukurydza, koper, cytryna, sół, pieprz, majonez), jabłko, woda |
alergeny | 1,7,9 |
20.01.2021 Środa |
rosół drobiowy z makaronem (kurczak, indyk, włoszczyzna, przyprawy, makaron nitka), pieczony udziec z kurczaka (udziec z kurczak, przyprawy), ziemniaki, marchew kulka, mandarynka, woda |
alergeny | 1,7,9 |
21.01.2021 Czwartek |
zupa fasolowa (wywar mięsno-warzywny, fasola, marchew, pietruszka, kiełbasa szynkowa, przyprawy), filet z kurczaka z pieca, sos słodko-kwaśny (pomidory, koncentrat, kukurydza, ananas, przyprawy), ryż, jabłko, woda |
alergeny | 1,7,9 |
22.01.2021 Piątek |
zupa barszcz czerwony z makaronem (wywar mięsno-warzywny, buraczki ćwikłowe, makaron z mąki durum,śmietana 18%), miruna w panierce z pieca (miruna b/s, przyprawy), ziemniaki, surówka z kiszonej kapusty (kiszona kapusta, jabłko, cebulka, przyprawy), jabłko, woda |
alergeny | 1,4,7,9 |